Elektronik Sigara ”Dolum Sıvısı – E-Likit” Nedir – Nasıl Kullanılır

Öncelikle Okumaktan Sıkılıyorsanız En Aşağıdaki VİDEO yu izleyebilirsiniz ↓↓

Bildiğiniz gibi elektronik sigara modellerinin kullanımında dikkat edilmesi gereken en önemli konu elektronik sigara içerisinde kullanılan dolum sıvılarıdır. Lütfen elektronik sigara sıvılarını kullanırken gerekli hassaiyeti ve bilinci gösteriniz. Elektronik sigaramıza sıvıyı doldururken kartuş veya tank içerisine doldurduğumuz elektronik sigara likit sıvıları atomizer sayesinde buhar haline dönüştürülmektedir. 
Dolum sıvıları yada kısaca e-likit konusunda merak ettiğiniz bir kaç önemli terimi ve araştırmayı sizlerle paylaşmak istiyorum.

Elektronik Sigara Likit (E-Likit) Nedir?

Elektronik sigara likit nedir sorusunun cevabı oldukça basittir. Elektronik sigara likit, gliserin ana maddesinin oluşturduğu aroma ve nikotin ile zenginleştirilen e-sigara tüketim(sarf) malzemesidir. Elektronik sigara likit içeresinde kullanılan gliserin, vg-vegetable yani bitkisel yada pg-propilenglikol yani sentetik olabilmektedir. Her ikisi de gıda sektöründe özellikle pasta sektöründe sıkça kullanılmaktadır.

Orjinal-Sahte Likitler Nasıl Anlaşılır?

Öncelikle şunu belirtmemiz gerekir ki, dolum sıvıları elektronik sigara yada e-sigara kullanımında en önemli konu olduğu için asla orjinal dolum sıvısı kullanımından ödün verilmemelidir. Sebebi ise içimize çektiğimiz buharın direk organlarımıza nufuz etmesidir. Kimse bedenine ve organlarına zararlı bir maddenin etki etmesini istemez.
Sahte dolum sıvıları kesinlikle kullanmayınız.. Şimdi şu soruyu duyar gibi oluyorum,

-Peki sahte dolum sıvıları (likitler) nasıl anlaşılır?

Sahte dolum sıvıları düz beyaz ve kalitesiz plastik kutularda olur.
* Şişe üzerlerinde bandrol bulunmaz
* Şişe üzerinde mg seviyesini gösteren rakam bulunmaz
* Şişe üzerlerinde son kullanma tarihi bulunmaz
* İçerisindeki sıvılar daha akışkandır
* Kapak ağzında plastik kilit bulunmaz
* Şişe üzerinde plastik jelatinden güvenlik şeridi bulunmaz
*Bazı markalar bazı şişe boyutları dışında üretim yapmaz. Farklı boyutlardaki şişeler sahtedir.

MiliGram (MG) VE MiliLitre (ML) Nedir ?

Herkesin merak ettiği ve sizlerin likit seçerken ‘bu likit mg yi seçtik ama nedir?’ sorusunu kendisine sorduğunu tahmin edebiliyoruz. Likit MG (miligram) yi açıklayacak olursak,
Likit mg(miligram): Seçtiğiniz dolum sıvısının ilaçlardakine benzer dozaj oranıdır. Sert ve yoğun sigara içen kimselerin yüksek dojaz ile başlayıp düşürerek devam etmesi mantıklı olanıdır. Belirli bir süre sigara hazzı aldığınız dozaj ile devam ediniz. Daha sonra düşük dozajlara geçerek sonunda sıfır nikotinli dolum sıvılarını kullanmak doğru olan kullanım şeklidir.
Kısaca elektronik sigara likit mg için buharın sertlik ve nikotinsel doygunluk oranıdır diyebiliriz. Bu seviye daha çok deneme yanılma yolu ile bulunur.

Likit ml: Sıvı ölçü birimidir. Günlük hayatta içtiğimiz şişe sular, kutu meyve suları veya kola üzerinde de bu yazı yazmaktadır. Orjinal Joyetech likitler sadece 10 ml yada 30 ml ölçek olarak üretilir ve 10 ml ve 30 ml olarak satılır.

Anladık Tamam da Bide Bu PG-VG Var! Bunlar Nedir?

Aşağıda Pg ve Vg Likit için özet bir bilgi sunduk Pg ve Vg için detaylı bilgi için şuraya tıklayınız

PG (propilen glikol) ve VG (bitkisel gliserin) e likit de iki temel nokta unsurlarıdır. Hepsi FDA onaylı ve eşit güvenlidir.
PG genellikle gıda ürünlerinde tatlandırıcı taşıyıcı olarak kullanılandığı berrak, renksiz bir sıvıdır, bitkisel gliserin ana uygulamaları ve kullanım alanları kozmetik ürünleri, gıda üretimi ve e-likitleridr.
VG, bitkisel yağdan yapılan doğal organik sıvıdır Pg ye göre daha tatlı ve kalın bir sıvıdır. Bitkisel gliserin ana uygulamaları kozmetik ürünleri, gıda üretimi ve e-likit gösterilebilir.
Unutulmamalıdr ki PG incedir ve VG kalındır .

E-likit % 100 PG tabanlı,% 100 VG tabanlı  veya her ikisinin kombinasyonuolarak tercih edilenilir. %60 vg %40 pg gibi… Ama hangisi daha iyi ? Bu kişiden kişiye ve zevklere göre tercih edilmelidir.

Boğaz Vurumu : PG bazlı e likit VG bazlı olanlardan daha güçlü bir boğaz vurumu sağlar ve daha saf lezzet tat sağlar.

Buhar Üretim : VG bazlı e-likit PG bazlı olanlardan daha fazla buhar oluşturur ve bir hafif tatlı bir tat vardır.

Depolama-Saklama Süresi : PG bazlı e likit güçlü nemlendirici özellikleri ile VG bazlı olanlardan daha uzun depolama süresine sahiptir.

Sıcaklık Direnci Yada Buharlaşma Direnci : VG bazlı e likit  PG bazlı olandan daha yüksek sıcaklık direncine sahiptir.Çünkü daha kalındır koyudur.Yani, yüksek güç gereklidir VG bazlı e likit ile buhar üretmek için ama PG bazlı elikit  de eğer bunu denerseniz  yanmış tatlara neden olabilirsiniz.

 Aşağıdaki tablo, Hacettepe Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Anabilim D. öğr. Üyesi ve  SSUK Yürütme Kurulu üyesi  Prof. Dr. Nazmi Bilir tarafından yayınlanmış bir çalışmadır.  
Elektronik sigara içerisine konulan dolum sıvılarının yani kartuşların  içeriği ve miktarlar konusunda genel bir bilgiye sahip olabilirsiniz.                                                    

MaddeDolumSıvısı (Likit)
IIIIIIIV
Nikotin%6 (16 mg)%4 (11 mg)%2 (6 mg)%0.1 (0.0 mg)
Bitkisel Gliserin (vg)%85%80%90%80
Tütün esansı%4%4.5%1
Gliserin%2%5%5
Organik asit%1%2
Sitrik asit%0.5%2.5
Alkol%8
Su%2.9
Diğer maddeler%6%6.5%1%1
Konuşmaya Başla...
Merhaba
Merhaba, size nasıl yardımcı olabilirim?