E-Sigarada Yüksek Aroma ve Lezzet İçin 10 Öneri

1.Güç ve Sıcaklık Ayarlarını İyi Belirleyin

Modunuzun güç ve sıcaklık değerlerini belirlemeniz aromayı hissetmenizde önemli bir etkendir. Bunun nedeni belirli aromaların farklı sıcaklıklarda tam olarak buharlaşarak tadını ortaya çıkarmasıdır. Değişken voltajlı bir moda sahip olmanın avantajlarından biride budur. İstediğiniz aroma hazzı noktasına ulaşana kadar, düşük voltajdan başlayarak yüksek voltajlara doğru çıkabilirsiniz. Bazı e-likitler 20 W da lezzetini ortaya çıkarıken bazıları 35W kendine gelir. Coil sıcaklığıda aromayı doğrudan etkiler. Birkaç deneme yanılma ile doğru olanı bulabilirsiniz.

2.Hava Kontrolünü Yapın, Hava Akımını Azaltın

Atomizerinizin hava kontrolü bulunmasının en iyi yanı lezzeti arttırabileceğiniz kullanışlı bir mekanizma oluşudur. Atomizerin hava kanallarını kapayıp daha sıkı içime geçtiğinizde aroma lezzetini daha iyi hissetmeye başlarsınız. Daha az hava deliği daha çok ve yoğun aroma demektir.

3.Atomizerinizi Dikkatli Seçin

Kendini kanıtlamış markaların tanklarını tercih ediniz. Kaliteli coil yapısı bulunan, hava akışında sorun bulunmayan, hava kanallarının kontrolü kolay yapılabilen, sıcratmayan, yanma odası ve baca tasarımı iyi olan, ağızlığı ihtiyacınızı karşılayan atomizer tankları tercih ediniz. Mtl adı verilen sigara içim üzerine uzmanlaşmış atomizerler daha çok yoğun aroma hissiyatı için üretilen tanklardır.

4.Coil, Tel ve Pamuk İle İlgili Konular

Pamuklar lezzet ve aroma hissiyatında doğrudan etkilidir. Atomizerde kullandığınız pamuğun saf ve organik olduğundan emin olun. Pamuklama yaparken pamuk levhanızı doğru şekilde kesin. Tel seçeneklerinde ise Nikel, Titanyum, Kanthal gibi seçeneklerde farklı lezzetler ve sonuçlar elde edebilirsiniz. Titanyumdan başlayarak sırasıyla diğer teller ile hazır coil kullanmak yada sarım yaparak denemek sizin için en iyi sonucu belirlemenizde yardımcı olacaktır. Coili onarırken tel sarımınızı ve pamuklamınızı doğru şekilde tamamlayın.

5.Daha Yüksek Pg Oranı Deneyin

Buharcıların pek çoğu yüksek buhar performansı ve pg nin daha az bitkisel olduğunu düşünmelerinden dolayı vg aromaları tercih etmektedir. Burada uzun bir parantez açıyorum (Pg aromalar korkulduğu gibi bitkisel olmayan zararlı aromalar değildir. Pg ve Pg türevleri ürünler gıda başta olmak pek çok sektörde kullanılmaktadır. Sağlık kurumları tarafından onaylı Pg ürünlerini kullanmakta herhangi bir sakınca yoktur.) Hafif tatlı olan Vg ler aroma taşıma ve aromayı hissettirme konusunda Pg bazlı aromalar kadar başarılı değildirler. Daha yüksek Pg oranlı bir aroma seçmeniz lezzeti daha iyi hissetmenizi sağlayacaktır. Olumsuz noktası ise boğaz vurumunu arttıracağı için istediğiniz vurumdan daha yukarılara çıkarak boğazınızda rahatsızlık hissiyatı yaratabilir.

Buharcıların ortak görüşü Vg Pg oranı için %50 %50 ideal şeklindedir Ancak daha fazla aroma istiyorsanız %60 yada %70 pg içeren e-likitleri kullanabilirsiniz.

6.Atomizerinizi Hava Kontrol Delikleri Nerede

Hava akışının miktarı kadar hava akışının nasıl olduğu ve deliklerin konumuda oldukça önemlidir. Çoğu atomizerin hava akışı delikleri coil ve bobinlerin yan tarafından açılır ve bu çok etkili bir yöntem değildir. Hava akışı kanalı , coil ve bobinlerin altına geldiği zaman ağızlığa kadar uzanan yolda lezzet daha yoğun bir şekilde hissedilir. Her zaman coillerinize yandan açılan hava kanalları yerine, coilin altından açılan hava kanallarına sahip olan atomizerleri seçiniz.

7.Daha Dar ve Sıkı Ağızlık-Drip Tip

Kullandığınız ağızlığın atomizerin basit bir parçası yada aromayı etkilemediğini düşünüyor olabilirsiniz ancak yanılıyorsunuz. Modern atomizerler yoğun buhar üretimi ve daha serin buhar için geniş çaplı ağızlıklar-(drip tip) tercih etmedir. Ancak bu yüksek aroma için uygun değildir. Daha sıkı içim yapabileceğiniz daha dar çaplı ağızlıklar (drip-tip) tercihinde bulunmalısınız. Ancak hava akışı ayarını kıstığınız kadar etkili bir aroma değişimi beklemeyiniz.

8.Pamuk, Coil ve Tankınızı Temiz Tutun

Pamuk ve tellerinizi yeni tutmanız ve mümkün olduğunca sık değiştirmeniz aromayı daha yoğun hissetmenizi sağlayacaktır. Yanmış coiller ve vg nin yoğunluğundan karamelize hale gelmiş pamuk ve teller aromayı daha alt seviyelerde hissetmenizi sağlar. Hazır coil kullanıyorsanız 1-2 dakika içinde coilinizi kolayca değiştirebilirsiniz.

9.Buharcı Diline Dikkat Edin

Her zaman içtiğiniz likitten artık tat alamıyor yada farklı  acı tatlar alıyorsanız ve coil değişimi dahil olmak üzere herşeyi denediyseniz, sizde buharcı diline yakalanmış olabilirsiniz. İngilizce olarak Vapers Tounge yada Vapers Fatique olarak adlandırılan buharcı dili yada buharcı yorgunluğunu birkaç önlem ile atlatılabilir bir durumdur. Bunlardan birincisi e-likit kullanırken su tüketin. Farklı likitlere yönelin ve farklı aromada likitler tüketin. Arasıra kendinize lezzet şoku uygulayın nane mentol tarçın gibi keskin aromalardan oluşan bir e-likit tüketin. Kahve koklayın. Bunun dışında biraz zaman ihtiyacınız bulunuyor.

10.Doğru E-Likit Kullanıyormusunuz?

Son olarak kullandığınız elektronik sigara likit in kendisi sorumlu olabilir. Acaba doğru e-likit kullanıyor musunuz ve size hitap eden e-likiti doğru şekilde saklıyor musunuz? Elektronik sigara likit saklama koşullarında her zaman karanlık ve serini tercih ediniz. E-Likitler gün ışığını ve sıcağı sevmezler. Arasıra e-likitlerinizi sallayarak karıştırınız. Diğer bir önemli nokta ise arasıra kutu kapağını açarak e-likitinizin hava almasını sağlayınız. Bunların dışında kendiniz için en iyi aromayı bulmak için deneme yanılma yönetiminden başka bir seçeneğiniz yok gibi görünüyor.

Konuşmaya Başla...
Merhaba
Merhaba, size nasıl yardımcı olabilirim?