Nikotin Tuzları ve Pod Sistemlerin Artan Popülaritesi?

POD sistemleri ve nikotin tuzları piyasada nispeten yeni olmasına rağmen , giderek daha fazla sayıda elektronik sigara kullanıcısının tercihi haline geliyorlar . Her yıl dünya çapında sürekli olarak yeni markalar piyasaya sürülüyor. Juul markasının muhteşem başarısını tekrarlamak kolay olmasa da , yerel pazarlarda bu e-sıvı pastasından bir parça almaya çalışmakta fayda var.

Elektronik sigara kullanan biri için aklında bazı sorular olabilir?  Nikotin tuzları neden bu kadar popüler?

Hızlı başarılarının birkaç nedeni vardır ve bunların çoğu, nikotin tuzları içeren e-sıvıların kimyasal yapısından kaynaklanmaktadır. Bu olguyu daha iyi anlamak için konumuz olan nikotin tuzlarına daha yakından bakalım.

Nikotin tuzları nelerdir?

Kimyasal açıdan bakıldığında, nikotin tuzları, örneğin benzoik asit veya malik asit gibi bazı organik asitlerle saf nikotinin bileşikleridir . Diğer bir deyişle, nikotin tuzları, PG/VG ile harmanlanacak olan nikotinin başka bir kimyasal şeklidir . Bununla birlikte, nikotin tuzları ile saf nikotin arasındaki fark, yalnızca kimyasal yapı değil, aynı zamanda kullanıcıların vaping deneyimidir. Nikotin tuzlarının geleneksel saf nikotinden daha düşük pH seviyesi (yaklaşık 5) nedeniyle , nikotin tuzları insan organizması ile biyolojik olarak daha uyumludur. Yani nikotin tuzları, elektronik sigaralarda “boğaz vurumu” denilen boğazdaki sertliği sağlamaz.

Nikotin tuzları e-sıvılarının sıradan saf nikotin e-sıvılarından farkı nedir?

Boğazda daha az sertlik olduğundan, nikotin tuzları e-sıvı kullanıcıları, rahatsızlık veya hoş olmayan duyumlar olmadan daha yüksek nikotin güçleri ile bunları içebilirler. Bu, sıradan bir sigara içtikten sonrakiyle karşılaştırılabilecek daha büyük bir nikotin düzeltmesine yol açar, daha çabuk hissedilir. Bu nedenle nikotin tuzları e-sıvıları , sigarayı bırakmak ya da tamamen bırakmak isteyenler için ideal bir çözümdür.

Saf nikotin (tuzlar değil) içeren geleneksel e-sıvıların çoğu , büyük buhar bulutları üreten sub-ohm buharlama için idealdir. Nikotin tuzları ise farklı ekipmanlar gerektirir .

Nikotin tuzlarını çekmek için hangi cihaza ihtiyacınız var?

Nikotin tuzları vape sıvıları, MTL cihazları , POD’lar ve düşük güçlü e-sigaralar için idealdir. Düşük güçlü cihazların (POD sistemleri) nikotin tuzlarının kimyasal özelliklerini korumak için özel olarak tasarlandığı genel olarak kabul edilmektedir. Örneğin POD sistemlerindeki bobinlere bir göz atalım. POD bobinlerindeki direnç yaklaşık 1-3 OHM’dir ve bu, geleneksel atomizörlere (0,15-0,5 OHM) kıyasla oldukça yüksektir. Daha yüksek direnç, tuzlu buharlama sırasında daha az bulut ve daha düşük nikotin dozu ile sonuçlanır . Aynı zamanda bir tür korumadır çünkü tuz bazlı sıvılar genellikle izin verilen en yüksek sertliklerde (18-20 mg/ml) satılmaktadır.

Nikotin tuzları solunum yollarını tahriş etmediğinden, kullanıcılar otomatik olarak daha büyük miktarlarda buharı teneffüs edebilirler. Daha küçük bir bulut, bizi vücuda çok fazla nikotin emmekten otomatik olarak korur. Birisi daha düşük dirençli ve büyük ve yoğun bulutlar sağlayan bir bobin üzerinde nikotin tuzları kullanmak isterse olacağı gibi .

4 nikotin tuzu: benzoat (sol üst), malat (sağ üst), salisilat (sol alt) ve tartrat (sağ alt)

POD sistemleri nikotin tuzları – onları bu kadar popüler yapan nedir?

Nicotin tuzları , elektronik sigara topluluğu içinde hızla popüler hale gelen nispeten yeni bir üründür. Birçok e-likit üreticisi , geleneksel sıvı nikotin kullanmak yerine, giderek daha popüler hale gelen nikotin tuzlarını almayı tercih ediyor . Bunun en büyük nedenlerinden biri, şaşırtıcı olmayan bir şekilde, tuzlu e-likit suyundan her nefeste çok daha fazla nikotin almanızdır . Bu, nikotin tuzlarını mükemmel geçiş aracı yapar. Buharlamaya geçmek isteyen ancak yüksek düzeyde nikotin isteyen sigara içenler için idealdir.

Düzeltmek ana önceliğiniz olmasa bile, nikotin tuzları ve POD’ların serbest bazlı nikotine göre çeşitli avantajları vardır :

Aynı miktarda nikotini almak için daha az sıvı kullanılır

Daha az yoğun boğaz vuruşu

E-likit kartuşunu-kapsülünü tekrar doldurmanıza gerek yok

POD sistemleri, çoğu modern vaping cihazından çok daha kompakttır

Kullanımı kolay ve ayrık

Etkisini daha hızlı ve daha çok hissedersiniz!
POD sistemleri için mükemmel çözüm

Genellikle, e-sıvıların daha yüksek nikotin gücü kullanan kullanıcılar POD’larda elektronik sigara kullanır. Bu nedenle ve yukarıda belirtilen iki faktör nedeniyle  Nic&Salt Hibrit Bazlar , POD sistemlerinde  mükemmel şekilde çalışacaktır  .

Konuşmaya Başla...
Merhaba
Merhaba, size nasıl yardımcı olabilirim?